Ugrás a tartalomra

Vidám gyerekek, mosolygó szülők

2024. június 08. szombat
Gyereknapot tartott a család- és gyermekjóléti központ Nagytétényben
Vidám gyerekek, mosolygó szülők

Örömteli gyermeknapot tartott a családoknak a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ június elsején a Szelmann Házban. A nagytétényiek kedvelt közösségi épületének Télikert galériájában, a terrárium és a kis ketrecek lakóinak társaságában ügyességi játékokat játszottak a gyerekek, a színházteremben pedig türelmesen vártak a sorukra, amíg az ügyes kezek mindegyikük számára elkészítik lufiból a kívánt állatfigurát, kardot vagy virágszálat. Néhány asztalnál kisebb-nagyobb, alkalmilag összeverődött csoport „társasozott”, máshol szendvicset majszoltak vagy beszélgettek a családok. Az udvaron is nagy élet zajlott. A füvön egymással vagy a szüleikkel fociztak és tollasoztak kicsik és nagyok, a teraszon pedig simogatták a kecskét, a törpemalacot, a selyemtyúkokat és az ördögkakast.

A kinti állatok közül azonban a legnagyobb népszerűségnek a pomerániai törpespicc örvendett.
Németh Beáta óvodai és iskolai szociális segítő kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy szerették volna, ha a családok minőségi időt tölthetnek egymással. A helyszín, a közös játék lehetősége és a tombolasorsolás is ezt a célt szolgálta. A családi nap másik fontos mozzanataként az adományosztást említette.
– A kerületben élő, rászoruló családokat hívtuk meg erre a rendezvényre, ahonnan mindegyik család egy szeretetcsomaggal térhet haza. Sikeresen pályáztunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnél, így lehetőségünk nyílt arra, hogy az Auchan Savoya Parkban és a Háros utcai ALDI-ban tartós élelmiszert gyűjthessünk a kerületi rászorulóknak. A gyűjtésben a Gyermekjóléti Központ több munkatársa és családtagjaik, valamint kerületi önkéntesek és diákok vettek részt. A kétnapos összefogás eredményeként több mint 1000 kg tartós élelmiszer gyűlt össze. Ennek egyik részét most osztjuk ki a gyermeknapon részt vevő, több mint hetven családnak, a másik része pedig június 3-tól az Adományponton (Nagytétényi út 276.) vehető át előre egyeztetett időpontban – tájékoztatta lapunkat a szociális segítő.
A közel háromszáz gyereknek szervezett, színes, tartalmas program lebonyolításában részt vettek az óvodai és iskolai szociális segítők és esetmenedzserek, segítséget nyújtottak a közösségi szolgálatukat (KÖSZ) teljesítő, lelkes gimnazisták és a nélkülözőket támogató Dorkász Szolgálat.

Tamás Angéla